Tjen penger på bloggen din

Selv om man begynner å blogge bare for moro skyld, kan det være fint å tjene litt penger på bloggen. Det finnes ulike reklameprogrammer man kan benytte seg av. Man kan legge ut reklame på bloggen, og få penger hver gang noen klikker på reklamen. Dette er mest effektivt dersom reklamen er relatert til innholdet i bloggen. Den kan gjerne være relatert til noe man har skrevet om i selve bloggen.

Reklame

Hvis man skriver om mote, kan reklame for postordreselskaper eller butikker være aktuelt, eller reklame for et bestemt klesmerke. Hvis man blogger om hekling og strikking, kan man legge ut reklame for garnprodusenter eller for bokhandler som selger bøker om håndarbeid. Blogger man om dyr, kan man velge reklame for dyrematprodusenter eller produsenter av ulike produkter til dyr. Man kan også velge generelle reklamer som er aktuelle for de fleste, som reklame for matbutikker og lignende.

Affiliate

Reklame er bare én måte å tjene penger på bloggingen. En annen måte, er å bli en såkalt affiliate. En affilite er en slags videreformidler av varer og tjenester. Du får penger dersom bloggen din fører til at noen kjøper varen eller tjenesten. Hvis kundene lenkes til forhandleren gjennom din side, får du en prosentandel av salget.

Det finnes affiliateprogrammer hos mange forhandlere. Man kan videreformidle salg av bøker, musikk, filmer, kosttilskudd og mange andre ting. Det er best å velge et affiliateprogram som er relatert til det man skriver om. Da er leserne mest interessert i å trykke på lenken til forhandleren. Skriver man for eksempel om spill, kan man bli affiliate til Norgesautomaten, som er en av de største spillesidene i Norge. Skriver man om reiser, kan man kontakte for eksempel Widerøe eller Norwegian.

Det koster ingenting å være affiliate, og du trenger heller ikke å gjøre så mye. Du må registrere deg i programmet, og legge ut lenker på bloggen eller hjemmesiden din, men du velger selv om du vil være en aktiv affiliate som skriver reklame for foretaket, eller om du vil være en passiv affiliate, som bare legger ut lenker. Dersom lenkene dine gir mange salg, kan du tjene ganske gode penger.

About

View all posts by