Otto Jespersen

Otto Jespersen er en av Norges mest kjente komikere. Denne komikeren og programlederen er kjent fra både TV, radio og film og har plass i mange nordmenns hjerter. Hans satiriske komedie har skilt seg ut her til lands, og siden 1990-årene har Jespersen stadig vokst som komiker. Dette ble blant annet belønnet med årets hederspris under Komiprisen i 2015.

Kjente verk

Når vi snakker om Otto Jespersen er det raskt gullbiter fra monologene hans i Torsdagsklubben som dras opp. Mellom 2002 og 2004 var han fast paneldeltager i dette populære TV-programmet sammen med Silje Stang og Thomas Gjertsen. I 2008 kom programmet tilbake, selvfølgelig med Otto Jespersen på skjermen.

Rikets Røst er en annen kjent serie med Otto Jespersen som sentral figur. Ulike innslag ble også spilt inn av andre kjente norske komikere som Sigrid Bonde Tusvik, Jesper Odelberg og Espen Eckbo.

Otto Jespersen er også vant med å stå på scenen. Jespersen har gjort stor suksess med ulike sceneshow som «O.J – Fremad i alle retninger» og «Stolt, hvit og vanskelig». Teateroppstillingene har også blitt vist på TV i ettertid.

Filmografien til Otto Jespersen er også upåklagelig. Her kan vi trekke fram titler som «Børning», «Trolljegeren» og «Istid».

About

View all posts by