Newsfeeds

Selv om det var Facebook som i bunn og grunn populariserte uttrykket «newsfeed», har ordet spredt seg ut til alle kanter og inntatt store deler av internett. Nå om dagen finner du neppe noen nyhetsside, eller nettsted med en nyhetsseksjon, som ikke bruker en såkalt nyhetsstrøm. En newsfeed er en automatisk oppdatert strøm med nyheter, altså de siste oppdateringene et visst nettsted har lagt ut. Det er det første som møter deg når du logger inn på Facebook – en endeløs strøm av nyheter, altså innlegg som dine venner eller utvalgte sider har lagt ut.

newsfeed_147123548

Nyhetsstrømmene er i rask utvikling for tiden, da det har gått opp for de fleste industrier at moderne mennesker bruker telefonen oftere enn datamaskinen. Facebook skal akkurat til å gruppere nyhetsstrømmen, altså la folk velge hvilken type nyheter de ønsker å se. Mest sannsynlig vil flere nettsider ta i bruk denne metoden så fort forståelsen sprer seg.

Smarte newsfeeds

Noen nettsider velger å fokusere på nyhetene. Altså blir man møtt med en lang liste oppdateringer når man er besøk. Andre plasserer nyhetsstrømmen på en spennende måte, blandet inn med reklame, tjenester og produkter. Slik får man blandet ut oppmerksomheten, altså snudd blikkene til potensielle kunder mot ulike steder. Det er enkelt å skape en nyhetsstrøm i disse dager, spesielt hvis du bruker en automatisert leverandør av hjemmesider.

Oppdater ofte

Når din newsfeed er på plass, er det bare å oppdatere nettstedet med nyheter og innlegg så ofte som mulig. Disse vil dukke opp automatisk på forsiden, og så lenge du skriver spennende nok overskrifter vil folk klikke seg inn – ikke bare på én, men flere seksjoner av ditt nettsted. Fører du blogg, er nyhetsstrømmen dessuten den viktigste delen av hjemmesiden din. Den er ansiktet til ditt produkt, deg selv eller tjenesten du tilbyr. Ingen newsfeed enda? På tide å sette i gang.

About

View all posts by