Hva skal man skrive om på bloggen?

Før man begynner å skrive en blogg, må man finne ut hva man skal blogge om. En blogg må være interessant. Man kan ikke bare skrive tomt prat. Det må være noe i bloggen som engasjerer leserne, og får dem til å komme tilbake igjen.

Mote er det vanligste temaet for norske bloggere. Det er spesielt mange unge jenter som skriver moteblogger. Noen gjør det i bare en kort periode, mens andre blogger i mange år. Hvis du skal blogge om mote, bør du vite litt om aktuelle trender, og holde deg oppdatert innen moteverdenen. En moteblogg krever også mange bilder.

Mat er et annet populært tema for norske bloggere. Hvis du blogger om mat, bør du velge et bestemt tema, for eksempel baking, middagsretter, grønnsaker, frukt eller et annet tema. Mange lager blogger om vegetarmat eller mat for allergikere. Dersom du har personlig erfaring med matallergi eller matintoleranse, kan du dele egne erfaringer og oppskrifter med andre som har de samme plagene.

Hobbyer er også et tema for mange blogger. Her bør du begrense bloggen til en bestemt hobby, for eksempel strikking, hekling, scrapbooking, snekring, sying, hagestell eller maling. Velg en hobby du driver med selv, og legg ut ideer og mønstre som andre kan prøve ut.

Sport eller musikk er også fine temaer for blogger. Det er også populært å blogge om bøker, spill, filmer, TV-serier, reiser og dyr. Noen blogger mens de er på ferietur, og legger ut bilder og oppdateringer som både slekt, venner og ukjente kan lese. Hvis man blogger om dyr, er det greit å begrense seg til én type dyr, som hunder, hester, katter, fugler, akvariefisker, eller kanskje til og med en bestemt rase av dyret.

Man kan faktisk blogge om hva som helst. Det er bare fantasien som setter grenser.