Å blogge fra mobilen

De aller fleste blogger er i all hovedsak skriftlige. Og de fleste av oss forbinder blogg med en egen nettside som noen har opprettet. Noe kanskje de færreste er klar over er at både Twitter, Instagram og Facebook også kan kategoriseres som blogger. De er derimot utformet med tanke på kortere tekstoppdateringer.

mobile

Twitter, for eksempel, har en grense på maksimalt 140 tegn per innlegg. Instagram derimot, er en bildedelingstjeneste som gir brukeren mulighet til å dele egne bilder med tilhørende tekst. Tjenesten inngår i kategorien ”fotoblogg”. Facebook på sin side gir brukeren begge disse mulighetene, men her har du ”venner” istedenfor følgere.

Alle disse stedene inngår nemlig i kategorien ”mikroblogg”, men de aller fleste av oss tenker nok at sosiale medier og blogg er to forskjellige ting. Derfor er det litt spesielt å tenke på at neste gang du tar opp mobilen din for å poste et innlegg eller dele et bilde hos en av disse, så er du faktisk en aldri så liten microblogger.

Det er kanskje ikke så rart likevel, at blogging har blitt så populært. I hver enkelt av oss som benytter sosiale medier til å dele smått og stort fra hverdagen, bor det faktisk en aldri så liten blogger. Det skal også nevnes at mange bloggverktøy tilbyr blogging direkte fra mobilen.

About

View all posts by